10weeks tiada alahan..normal atau tidak Dan Tiada mengidam apa apa.

Normal ke semua tu..anak first..pls kongsi pendapat momies🙂

9 Balas

Saya awal kandungan takde alahan langsung.. Makan selera je.. Masuk minggu ke-8 sampai sekarang minggu ke 10 alahan.. Tak boleh terima nasi langsung.. Benda jangan minta laa sis kalau boleh.. Rezeki tu tiada alahan.. Macam saya hanya boleh makan remeh remeh dan mee mee sahaja.. Makan nasi pun ulam dengan air ribena.. 😂

3y ago

sama la kita sis..saya mula2 pun takde alahan.makan pun stedy je..sekarang dah 8weeks bau ikan pun saya muntah..daging ayam pun macam dah tak boleh nak telan...kepala asyik pening je..bersyukur la siapa2 yg takde alahan tu...kalau boleh pilih memang semua pun tak nak ada alahan tu..

norml sis dan alahn nie jgn di mtk sis😅nti x ttgung alahn truk nti😂😂stgh owg alahn x de lgsg..stgh owg alahn truk..bgntung pd bdn msg2..mcm sy alahn truk smpai msuk air dlm bdn😅dan gidam lak bgntg pd selera msg2..ade cpt ade lmbt gidam..sis bru fasa 1 kan..so tgok pd sseowg cmner😁

jgn mintak sis😅 syukur kalau xde alahan..saya sampai 4 bulan mabuk,sampai jd lembik xbermaya..seksa nk tunggu hilang sendiri..kadang sampai menangis xtahan nasib suami bg semangat.. Sekarang alhamdulillah dh hilang alahan..

sy pun mengandung dah 5 weeks xda alahan dan x mengidam apa2 pun. Alhamdulillah. kkdg lupa diri tu tgh mengandung

Normal puan. Tapi kalau saya mula-mula tak selera makan sangat. So depends pada diri masing-masing.

normal sis macam saya alahan tak de ngidam pun tak ada ...termasuk dalam riski ..

normal tu puan. Alhamdulillah, ramai yang nak takde alahan dan mengidam tu. 😊

Normal sebab ibu sya dlu mengandung 3x,3x juga tiada alahan😊

normal