Normal ke perut besar?

Normal ke saya pregnant 8weeks tapi perut besar and keras? Nak cakap makan banyak saya takde selera nak makan. Ada ke mommy macam saya?

3 Balas

Sama macam sy, sy pregnant anak yg ketiga, pregnancy yg sebelum ni sy melahirkan secara czer sebanyak 2x, so perut mmg agak buncit. Bila preggy ni lagi lah bertambah buncit, kandungan baru 9weeks tapi perut dah mcm 20weeks 😅🙈 biarlah org nak mengata pun, bkn kita susahkan org pun dgn perut mcm ni hihi.

1y ago

Alaaa mulut org mmg mcm tu, kite gemuk salah, kurus salah, diorg je yg betul 😂 lagipun normal lah klu gemuk time pregnant.

normal. Sbb setiap badan orang berbeza, ada yg awal nampak bsr, ada yg lambat 😊

I think normal if you feel uncomfortable better get an advise from doctor

1y ago

Not that im feeling uncomfortable with my cond but people keep saying " baru lagi tapi perut dah besar" macam terasa 🫠