25 Weeks

Normal ke sakit di kemaluan belah kiri masa 25 weeks.. Risau lah..

26 Balas

normal tu..saya masa 14 minggu kene..selalunya 3rd trimester..nama dia  pregnancy-related pelvic girdle pain (PGP) or symphysis pubis dysfunction (SPD ) tapi alhamdulillah masuk 20 weeks hilang dh..tips bagi kurang sakit tu jgn terkangkang bila duduk atau keluar kereta mcm tu..rapatkan kaki tu..mmg rasa sakit kat pelvic tu kat tulang tu ngilu pedih esp berjalan..kene rapatkan kaki

bahagian ari2 25w ikutkan tk normal. try consult dgn dr mungkin boleh dpt better advice. slalu bawah ari2 ni 30w keatas je tpi tktau laa kalau baby kerap gerak atau faktor tulang pelvic. elakkan dduk silang kaki sis.

3y ago

Dah setahun sy bersalin sis.. Xtau knp post sy baru ni..alhamdulillah kandungan sblm ni Allah jaga dan sihat.. Ank pun alhmdulillah sihat

Saya mcm ni. X normal sis sbnrnya sbb nk jalan pun susah. Sy jumpa bidan betulkan kedudukan baby. Baby berat ke kiri sbb tu sy sakit belah kiri. Terlalu lama baby kat bawah sangat. Alhmdulillah hilang da sakit tu skrg .

2y ago

Sakit smpai nk bangun duduk pn seksa rasa kn? Saya masa anak 1st sakit kiri kanan, lepas bidan betulkn baru lah selesa...ni bkl anak no 3 (25weeks) sakit belah kanan je n x jumpa bidan lg

Saya pun sama, sekarang 33weeks, sakit bahagian kiri atas kemaluan tu, mcm bahagian otot, tapi org kata normal aje.. InshaAllah x de pape.. Kene hati2 bangun duduk..baby makin membesar kan

Sy pon sama. Xtau nk bagitau sakit kat mana. Tp rasa nya area celah kangkang kot. Dh duduk nak bgun berjalan sakit sangat. 25 weeks

2y ago

sy pun rasa benda yg sama..sy cuba buat senaman ringan jangkauan melunjur kiri kiri kanan.. alhamdulillah berkurang

Sy pn sama 25w and sakit sebelah kiri .. sy bt research katanya pelvic pain.. sakit bila nk berjalan, nk bgn ..

3y ago

Saya pon sama sakit blh kiri nk begerak or jln sakit

Ya its biasa cuz baby is growing so kat pelvis tu sampai week 40 akan sakit! It will Go on and off punya.

Saya dah bersalin bulan september tahun lepas.. Ank pun umur setahun tp x tau la knp post sy baru naik😂

3y ago

tahniah awk, syukur alhamdulillah bby sihat² jaa. sy baru baca hari ni post awk dan sy tengah mengalaminya. 🤭

senaman ringan sis, @ mnum susu utk elakkn sakit.

3y ago

tahniah

sama,🤣🤣 27 weeks..sakit celah kangkang 🤣🤣 normal ka tu mmomy momy sekali..bole jelas kan..