Senggugut time tengah malam and pagi

Normal ke rasa senggugut tu? Time pagi Dia datang sekejap2 je dalam 15 saat. Pastu dah okay. Then datang balik. Tapi tengah malam tadi dalam 5 minit juga rasa senggugut tu and perut mengeras. Bila kencing baru rasa lega.

2 Balas

Selalunya disebabkan uterus kita nak membesar utk memberi ruang kepada baby. Kalau itu normal. Kalau sis perasan ada discharge atau keputihan mgkin boleh jumpa doktor sbb sy pernah mengalami macam sis juga, sy pergi kecemasan doktor check vagina banyak keputihan. Ambil blood test, urine test. Ada jangkitan kuman dalam vagina. Kalau risau sgt jgn tangguh, pergi jumpa doktor.

1y ago

Boleh sy tahu, jangkitan kuman dalam vagina tu adalah gbs ke? Doc bagi ubat apa?

maaf puan sy tiada pnglmn ttg ini...dan tidak pnh mengalaminya.kalau puan risau nnti blh g jumpa doc check.mg smuanya baik2 shj dan mg dpmudahkan segalanya..aamiin