Saiz Perut 17 Week Pregnant

Normal ke pregnant 17 week perut still kecik?? Ase down pulak bila ada yg ckp mcm tu lagi2 kalau family belah husband yg ckp.. 😔😔

Saiz Perut 17 Week Pregnant
242 Balas

normal .. saya 17week pun tak nampak sangat perut , Kadang tengok body jugak yunk . Pekak kan telinga yunk kalau orang dok bercakap pasal perut kita ni . Kita yang pregnt tk perlu down apa yg orang kata kan . Semangat demi anak ye 💪 macam saya ni anak first pun tak nampak perut tahu2 je dah masok 8 bulan . yang no2 pulak tahu2 je dh 6 ke 7 buln sebab nye tk ada alahan lsung , So no3 ni bru merasa alahan tu mcm mne 😁 ..

2y ago

kira lwtla sis buat buku pink?? ank first & 2nd

saya pun samaa.. now pregnant 28w, lebih kurang 7 bulan.. orang yg tegur sy cakap pregnant ke.. dia cakap "4 bulan ek" kadang rasa hmm perut kecik nau ke.. kadang macam positif la jugak.. fikir taknak menunjuk.. so far takde apa2 alahan or sakit like diabetis or blood pressure.. always set mind yg penting kita sihat, baby sihat tu jeeee.. kecik besau tak kisah.. sbb checkup doktor kataaaa okay je normal .. takde pape masalah.. haaaaaaaaa 👍🏻

Pedulikan aa org cakap, yang penting kesihatan anak terjamin sihat🎈 kalau kita layan apa manusia cakap nanti kita yg sakit.. Jadi happy je life sendiri besar ke kecik ke tu semua rezeki... Kalau semua org sama takda lah bezanya setiap manusia ni😘 stay positive okay... Saya pun kena benda yg sama tapi kita cuma stay positive demi anak sebab kalau kita negative anak turut ikut sama... Go mommy go!

Normal mommy 🤗. Saya masa pregnant tak nampak perut pun. Jangan risau ye. Saya masa 7 bulan masuk 8 bulan baru nampak perut sikit je. Alhamdulilah, baby dan ibu sihat. Masa bersalin on 37 weeks, saiz baby normal. Tak kecik pun- 3. 42 kg. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

tak kisah pon orang cakap apa. janji anak sihat. anak pertama perut kecik je lagi² saya berat 42 je bila pregnant naik 62 tp bila dah 8-9 bulan orang cakap twin plak tapi baby je besar 3.75 to pon paksa keluar. anak no 2 ni 3 bulan dah nampak tp berat tak naik² plak sama je 52 bila jumpa dokter turun 50 risau pon ada. selera makan tak ada walaupon dah 4 bulan. insyaallah bayi sihat² je

saya lagi lahh sis dgn obesiti dia..dgn kuat makn skrg..sya pon xsure mcm xprgnent je sbb dh 17week stay pwot sma je..first trimester je alahan maii second mkn non stop..😅😅confius diri sndri prgnent ke x..nsb baik scan bby okey2 je dlm pwot nie klu x risauu jgk..🤲🤲alhamdulliah jnji kita n bby sihat its okeyy sis klu owq gemuk prgnent mcm xnmpk apa..😆sya lahh tuu

Relaks je sis. Tu tandanya sis kiut dan slim 🥰 abaikan je kata2 orang dan pandang yg positif. Saya yg baru 7 bulan orang kata macam nk meletop/ perut besar macam nk terberanak dah kadang2 down jugak sbb sy obese kan.. tapi pedulikan je la mulut orang. Jgn biarkan apakata org effect kita. Bukan dia yg mengandung, ni bukan anak dia, ni bukan perut dia. So what🤪

saya 17w3d org ckp perut besar MCM 6 bln... nanti ank besar susah nak beranak lah.... hhaaiiiss mulut org susah kita nak ckp..x yah ambik hati sgt sis buat x tahu ja...yg perut kecik krg ada kata x cukup makan la....padahal budak kat dlm tu sihat ja semuanya tergantung pada ketinggian dan jenis kulit perut kita sis.abai kan ja apa yg org nak cakap 🥰🥰🥰

biarkan je.. yg penting kandungan sihat.. nnt baby dah lahir diam la.. lagi pun badan setiap pmpuan yg mengandung tak sama. ada yg mengandung tak nampak pun perut tup² dah melahir.. sebaiknya jangan stress tp jaga lah kandungan sebaiknya.. semoga semua ibu yg sedang hamil sihat selalu sehingga melahir dan sampai bila², dipermudahkan segala urusan..amen

Tak perlu down. Selama saya mengandung, nun hujunggggggg nak dekat 9 bulan baru nampak. Dan ya, mak saya serta org2 tua dulu semua kata eeeee keciknya perut budak2 zaman skrg. Dulu kita 3 bulan pun dah macam besar sgt. Puan, let me tell u, yang penting, paling penting, jaga makan jangan sampai kena GDM. Besar kecik perut, tak de hal lah ok? 🥰