Saiz Perut 17 Week Pregnant

Normal ke pregnant 17 week perut still kecik?? Ase down pulak bila ada yg ckp mcm tu lagi2 kalau family belah husband yg ckp.. 😔😔

Saiz Perut 17 Week Pregnant
242 Balas

Tak perlu down sbb lain org lain saiznya.. Mulut org kita x boleh nak tutup, so chill je.. saya sendiri dan 37 minggu nak bersalin dah.. orang terkejut juga due nak dekat dah.. kata perut nampak kecik.. org lain mengandung 37 mggu perut nampak besar. Hahahaa. janji kandungan normal. Alhamdulillah. Biar je diorang yg banyak mulut tu. Kita jaga kita.

Yg penting baby sihat sis☺️Jgn hirau kan kata2 org lain, lain kali sis jwp mereka, yg penting baby sihat... Haa sudah... 😆Sbb saya pun camtu juga jwp family or teman2, mmg mereka terdiam seketika, tiap bulan kita check pegi doc kan... Doc kata baby sihat😊apa yg nak risaukan.. Kann kann😁kita pikir positif jerrrr😇🙏🙏🙏

takpe sis.biar la kecik ke besar perut tu.janji kita sihat baby sihat.mulut org ni mmg la..besar pun susah..kecik pun susah..mengandung pun susah tak mengandung pun susah.semua tak kena..so abaikan je.pekakkan telinga..senyum je.mmg la..kdg tu kita sakit hati dgn kata2 tu.tp biar lah..nanti kita plak stress..so be happy dgn baby

relax je sis. saya sampai nak bersalin perut kecik je tapi alhamdulillah keluar baby 2.9 kg 😆 perut kecik ke besar tak ada masalah, yang penting baby kita sihat selalu 🥰 pedulikan kata kata orang. saya time mengandung pun orang duk cakap “eh kecik nya perut” saya buat dunno je yang penting saya tak kacau orang kannn

Saya 20w+ baru nampak perut . Abaikan jela mulut org, kalau perut kecik pun alhamdulillah tak susah susah nak cari baju seluar lain kan? Masih boleh pakai baju sedia ada

3y ago

Then just pikir, babybump ni aurat, biala org tak nampak

sama laa.. kdg² tu mcm ehh betul ke ni pregnant. org lain 3 bulan perut dah nmpk. mmg rasa down sikit laa sbb tak nmpk baby bump.. tapi org sekeliling ckp sbb saya kecik pasto anak first sbb tu tak nmpk .yg penting baby sihat

Sye merasa apa yg sis rasa. Sye pun pregnant 17week but perut comel jee. Pun org dok tnye knpe perut kecik. Sye abaikan je mulut dorang asalkn baby kte sihat semuanya. Mak pun cakap dulu mak pregnant perut dia pun kecik jee. So sye positive maybe sye ikut mak sye 😊 kte enjoy je sis dgn pregnancy 🤰 kte 😉🤗

kecik or besor bior lah sis, yg penting baby sihat sempurna, org nk bercakap xboleh nk di layan, baik sis happy kan diri, feel the moment time preggy ni, nt pas beranak mesti rindu nk preggy lg, biar je yg bercakap tu xpenting jgn biar kan bende² negatif effect mental n emosi waktu tgh preggy , xde benefit pon sis

ikot body juga sis , kdg kalau perut nipis dia tak nampak sgd , kalau perut tebal senang nampak , saya 17 weeks pon perut tak nmpak tapi nampak macam boroi 😂😂 doc kata perut akan start nampak bila dah 6 bulan ke atas

2y ago

sama la kita bdn besar ni org tak prsan sgt tau2 bawa baby je nanti

Sy pun 17weeks... perut pun xnmpk lg... 😁 xpe la perut kecik asal yg penting baby dgn ibu sihat... 😊think postive, myb Allah nk bg kite senang berjalan, senang buat kerja...😘 sy lg suke kalau xnmpk perut sgt, jd xla org memerhati perut kite yg comel nie, nnt jd bualan org.. 🤭 tu pendapat saya la.. 🙃