17 week

hi sape yg sama mcm y 17 week? perut rasa mcm tegang je.. kkdg rasa ngilu nk buang kecil.. normal x..

75 Balas

saya pun dah 17weeks.. harini baru terasa ad ketulan kt perut. baby 1st, senyum² sendiri. 😄

2y ago

Sama la. Pstu rs berpusing2 dlm ni. Bila tekan sikit nnt ade respon balik🥰

Hihii. Maybe anak pertama. Dulu saya anak pertama pn bila 4 bulan baru terasa. Ini 4 bulan da besa even saya kurus. Tp mgandung kalini mmg banyak sangat selera makan. Misi suruh jaga makan takut nnti kene mnum air gula kalau berat naik lagi. Berat 52. Sebulan dtg cek dah 54 🥲 kalau nak buang air kecil ngilu tu mungkin kene kencing kotor ke? Cuba cek kat misi

Saya nak tanya, saya preganant 17w. Kdg-2 macam terasa dup-2 macam kena ketuk tu tp lembut. Tu tanda baby tgh bergerak ke? Maaf tanya, sbb first time.

2y ago

sama laa. . rasa denyut2 kt prut .. mcm duk ketuk2 pulak 🤣 xsbar nk tnggu gerak

normal tu,,sy 17 week bby twin,rase perut tegang sangat,tido mlm dh selesa kne alas bantal kiri kanan,bile mlm je msty aktif n kerap mengeras☺️

2y ago

sama la kita twins jgk... hrini mgeras je.. ayah dia pgg bru rasa selesa.. tiap kli mgeras ubat dia ayah dtg pgg perut😅

sama la dgn saya pun.. kadang² bila baring sambil pegang perut terasa mcm ade ketulan baby tu dekat perut kadang die dekat kanan kadang dekat kiri eah ikut die la nk berenang kemana pun lepastu mula la terasa ngilu + sakit pinggang mcm tersentak uishhhh ngilu sis sabor je la 😂

haiii...sya dah 17 week nak tnya normal ke ibu mngandung kena alergik gatal2 tangan n kaki..sbb naik merah2 paling banyak kat tangan..mlm2 susah nk tdoq ...,😔

2y ago

normal pada setengah org jer..blh dptkan rawatan rashes crean dari doctor utk kulit

Salam sis... Saya pun sma 17week dah.. Selalu rasa. Bby mgeras.. Semalam first rasa macam ada tendangan tu pun 2 kali jak.. Tapi mc confius tu tndangan or bukan sbp anak first kan😊😊

1y ago

Sama la sya pun rsa mcm tu

Samaa saya pun rasaa tegang selalu😅 kadang² risau tapi ingat dlm hati baby tgh membesarr. In shaa Allah takda apa2. Pkir baik2 in shaa Allah dapat baik2

sya 17w5d..sya dh rasa kick baby😅terkejut juga first baby dh nampak dh baby kick.mula² tak percaya..sekali tgok perut sya dia p kick🤭aktif sgt??alhamdulillah satu rezeki dpat rasa baby dh kick..

Ada tips nak naikkan hb tak ? saya makan ubat iron & obimin sakit kepala mcm migrain .. zincofer pulak perut mengeledakk je mcm baru minum air gula 🥲 Ada tips lain ke mommy semua ..

2y ago

Try makan maltofer. Boleh dapatkan nasihat dari mana² pharmacist. Maltofer jenis kemam dan boleh makan selepas makan.