30 minggu normal ke kalau mengeras tapi tak Sakit

normal ke perut rasa mengeras tapi tak rasa sakit pun normal ke? 30 minggu#seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

Last week sy 30 wks pun sangat kerap mengeras tapi tak rasa sakit. Masa beklinik bagitau misi dan dr. Check memang ada mild contraction. Terus kena refer pergi hospital. Warded 3 hari dua malam. Dapat 4 kali suntikan dexa. Doc diagnosis threatened preterm labour. Dah discharge dari hospital. Doc bagi Mc sehingga hari ni untuk rest secukupnya. So far, baby sangat aktif tapi perut tidak kerap mengeras seperti sebelumnya. Now 31 weeks. Doakan baby keluar ikut due date.

1y ago

Knp dpt 4dos dexa sis? Sy pn rs gitu.. blh plak time check pakar dia contraction tp sy xrasa apa.. lps tu warded.. dlm wad pn ctg tunjuk contraction lama.. dlm masa 10min.. tp sy xrasa sakit.. siap berbalah2 gan nurse 😆 Laib btl pesen pgnant sy kali ni.. sy tkt sakit tp xrasa apa. Tau2 da bukaan byk. Ni da nk smp tarikh serah diri. Tp xde tanda/rasa apa..

sy pon sama, dah 31 weeks ni kerap juga dia mengeras sbb ruang dh sempit, atau perut mmy nya tebal agaknya 🤣 kdg² kick pon tk rasa or tak perasan..

Normal je sis, ruang dh semakin sempit n bby pn dh x bleh nk pusing2, so mengeras je la dia 😊😊😊

normal