Upt negatif and ada tanda hamil . tak normal kan?

Normal ke perut rasa macam senak , and rasa benda bergerak , dalam masa yang masa period tak pernah miss tp dlam 3 hari shja , drah hari prtma je byk , 2,3 dh skit . dh byk bulan darah period macam ini . rasa juga alahan hamil . tak normal kan ? #pleasehelp

5 Balas

period paling kejap 24j, paling lama 15 hari. kalau tiap bulan ada keluar darah, maksudnya puan tak pregnant. bila hamil, takkan ada keluar darah/spotting dah. & puan pun dah confirm kan dgn upt negatif. rasa benda bergerak tu mungkin angin/usus problem. boleh ke klinik utk cek masalah lain. alahan hamil/period/angin hampir serupa, jd tak boleh kata apa puan alami ni alahan hamil. dgn pergi jumpa doktor je boleh tahu apa masalah sebenar.

1y ago

after kluar drh 3 days, sy ad brsma dgn husbnd. and rsa alahn tu smua after brsma, cma mlm je rsa bnda gerk bila pengng rsa keras . bdan more kpda x lrat . confuse sgt . nk p cek tp tkt kcewa

period paling maksimum 15 hari.. paling kjp 24jam.. jd disitu awak period.. mengandung tidak normal keluar darah.. tmbh lg awak ckp dh tiap bln keluar darah mcm tu dan awak pun dh check upt dan -ve itu maknanya period.. alahan tanda period ni hampir sama dgn mengandung

sama kes macam saya period 3 hari je setiap bulan,alahan xda langsung,check up negatif,risau takot ada masalh lain,g klinik scan tau2 dh ngandung 4 bulan...lepas tau ngandung baru period stop....jd lebih baik buat pemeriksaan d klinik untk kepastian....

1y ago

mksudnya stiap blan awk dtg priod ke dlm 3 ary cmtu? bole ke priod dlam msa yg sma prgnnt

Dapatkan rawatan dr, sy dulu pun period 3 hari light bleeding for several years. Bila check hormones, kurang n scan tvs ad pcos. Sy pcos yg period regular tapi sikit.

1y ago

nak confirm kena scan sis. kalau ada kantung, ada janin heartbeat sah pregnant. kalau tak scan, try buat beta hcg test. byk cara nk tahu kita pregnant ke tak.

Tu period..