perut mengeras

Normal ke perut kerap mengeras tpi Tak ade sakit terima Kasih yg menjawab #37weeks6day.

8 Balas

38weeks 5 days ..ank no 3 ..sme mgeras aje dri 36weeks ..lepak sgt ..berbeza dgn ank no 1 dan 2 ..merenyeh nya lme sgt .. sy set time 30 saat dy mgeras 15 mnit skli dy dtg .. tanda lgsung xde ..pnh g cek jln ..jln pon xde .. ank 2 sblm ni overdue ni ank no 3 xpsti over due jgk ke ap ..tp skit nya bila dtg org lalu dpn mate pon rse nk mrh ..kne plk skit dtg gigi sme naik skit ngilu ..tp xde rosak pon ggi ..pstu kancing punggung sme naik bdyut ..aduhhh xsabar nk bsalin .. berbeza sgt ngdung kali ni ...

Sy pn sma,sakit jga. .kdg2 tfikir nk kluar dh kah baby ni. .skrg bru 35weeks. .tpi sllu mengeras tgh2 mlm. Kdg klu tersedar jam 12,1 pg,mmg keras sgt2. . Ni dh ank k2,tp mmg xsma dgn ank 1st. .ank 1st xrasa smua ni. .tu mcm kliru sikit😅

Brixton hicks mybe tu awk....kontraksi palsu...mmg semua akn alami..kontraksi palsu ni dia mcm training utk rahim kita ready utk proses bersalin nanti😊

4y ago

Ooh yeke .tq sis

Sama sis. Saya pun lebih kurang usia kandungan sis. Mcm tu la dialami. Persediaan utk sakit sebenar. Biasakan diri. Huhu nervous kan.

4y ago

Tulah .tapi dlm mase same Tak sabar nak jumpe baby 🤭

Baby mngeras kerap or sejam dua jam bru keras blik.. Kt bwh ari2 tu sakit x.. Klu sakit g hospital sis kot dh buka laluan

4y ago

Aamin .sis pun same juga semoge bersalin sis dipermudahkan .☺️

Sy mengeras kajap kanan kejap kiri nurse ckp normal kalau mengeras semua perut baru tanda nk bersalin nurse ckp mcm tu,,,,

Baby tengah nak cari jalan kuo jumpa mummy dia lah tu. Hihi.. Semoga dipermudahkan sis

Mengeras sbb baby bergerak ke macam mana ?

4y ago

Mcm sy baby suka mengeras. Macam strecthing gitu. Macam nak keluar sangat dari perut gayanya 😂