normal ke ?

normal ke klau baby dlam perut aktif dri pagi smpai malam ? dia asyk bgerak mcm xselesa dlam perut . bgerak non stop klau bhenti pon dlam brapa saat je pastu bgerak lagi . risau laaa?

8 Balas

Kena gi klinik/hospital cepat awk. Sebab gerak non stop kan. Takut apa2 jadi kat dalam tu. Kecuali kita tau masa2 aktif dia gerak tu, tu lain ceritanya.

4y ago

Pegi scan klinik swasta pun xpe mlm ni.. untuk tenangkan hati sendiri dulu..

Misi sy pun ada ckp klu BBY aktif sgt Dan Kita ada rs something wrong pgrakkan BBY tu better p hspital trus ,sbb kmgkinan BBY lemas sbb air ketuban kurang

4y ago

harap cmtu laa . trima kasih yaa

Nurse sy dia nasihat kalau bby terlalu aktif pun tak ok.. Kena terus pergi hospital minta scan bby.. Takut dia terbelit tali pusat..

4y ago

Kalau awk rasa ok dan yakin, tak pea laa.. Naluri ibu kita kan kuat.. Kita boleh rasa bby ada mslh or tak.. 😊 tapi.. Kalau ragu2 boleh jea pergi scan.. Semoga awk dn bby sihat2 selalu.. Aminn.. 🌹

sy pnah jd mcm tu tpi bila g hosp doc bgtau yg tali pusat anak terlilit kt leher .. alhamdulillah sib baik xde pape

4y ago

okey .. sbb terlilit sekali je .. doc ckap bila bby tu gerak2 nanti tali pusat tu akan terbukak ngan sndiri ..

Better refer hospital sis takut something wrong dgn baby. Harap baby sis ok

Better refer dr..takut air ketuban lebih

4y ago

ehh klau lebih pon bby aktif ke 😥

Kadang2 slh mkn pn ye jgk..

Dah brape weeks sis ?

4y ago

Wahh seronoknya sampai nampak macam tu 😍 tu laa semoga baby okay je dkt dalam tu ye 🤗