Pening kepala

Normal ke kerap sakit kepala bila 2nd trimester ni? Now sy dah 16 weeks. Tp boleh dikatakan tiap hato sakit kepala. Anyone ada the same symptoms tak?

9 Balas

Saya sakit kepala dri week 13, skrng dah week 17. dah dua kali checkup sbb dah 4minggu sakitnye hari2, mula2 Dr kata dlm darah ada bateria. Pastu Dr suruh kerap makan tapi mkn sikit(kira kita yg pening ni masuk angin). Dr ada bagi ubat veloxin. Then Dr kata kena makan calsium, vitamin C n minyak ikan. Baby dah amek zat2 ibu, ibu kena kerap makan. tapi kdg2 kita xsempat nk mkn setiap masa so boleh amek vitamin tambahan. saya pun baru nak cuba beli vitamin Dr suruh kemarin, harap2 dpt hilang pening dah sebulan dah 😭😭😭😭

1y ago

Betul sis. Kita dah kerap makan pun still sakit kepala tu tak hilang. Minum air banyak2 pun still sama je. Ubat veloxin tu mmg specially utk sakit kepala ke sis? Nanti sy cuba utk beli supplement vitamin2 tambahan

Saya alami migrain dah seminggu lebih tak hilang. Jumpa doc mmg kena makan panadol sahaja. Awal2 tu saya makan panadol, tapi lepastu saya cuba kerap mandi basah rambut, urut leher, letak minyak angin, letak kain basah sejuk kat leher atau lilit dahi dan kepala. Dan minum banyak air. Migrain masih ada tapi berkurangan. Benda ni mmg ganggu urusan seharian sbb sakit sangat macam stabbing pain. Celik je mata, migrain mmg dah ada. Kena redha aje, demi anak. Supplement saya makan obimin plus yg ada fish oil and prebiotic sahaja.

1y ago

Faham faham. Tula kita pun tak larat asyik nak makan panadol je hari2. Risau pulak nak makan ubat banyak2. Sy akan try la cara sis, kerap mandi basah rambut and letak kain basah sejuk kat leher. Yess mmg sakit sangat bila migraine ni nk focus buat kerja pun susah. Skrg pun sy makan yg nurse dkt KK bg which is obimin tu. Yang supplement fish oil tk pasti nak ambil yg mana yg safe utk pregnancy.

Samalah, kandungan sy pun nak masuk 16weeks, selalu sakit kepala, ni dah beberapa hari asyik pening2 pula 😩 asal masuk tghari je akan jd pening, masa 1st trim ituhari takdelah alahan sampai mcm ni, sabar jelah.

Same mcm sye, nyaris nk telan ubt migrain sbb xhilang sakit, doc xbgi. Mmg xboleh makan. Ubat panadol biasa boleh. Tpi larat nk mkn slalu. Kdang amalkan urutan migrain tu. Hilang skjap. Emm

Sama jer macam saya.. sakitnye bukan sakit sakit biasa biasa.. memang luarbiasa, macam kena hammer jer..

Sama.. Kalau sakit, sy sllu tdur ja.. Bila bgun dh ok..

Sy nak masuk 14 week skrg tiap hari sakit pala

Sama macam saya sis. 🥹

Sama😓