tiada heartbeat..

Normal ke kandungan 7w6day still takde heartbeat? ? 1st pregnancy jadi kurang pengalaman.

tiada heartbeat..
31 Balas

sy masa 5w, nampak kantung je. Dr cakap, tengok 2minggu lagi, kalau collapse, terus pergi hospital. mase tu dalam hati, janganla gugur lagi...sebab sebelum ni dah gugur..da seriau da dengar ayat collapse dari Dr.. lepastu Dr cakap, repeat scan 2w lagi.. selama 2minggu tu hari2 cakap dgn baby.. bagitau, baby..tunjukkan kat Dr baby ada yea..anak ibu kuat kan syg.. kite tunjuk pada Dr yang anak ibu ada ya syg..lepastu banyak2 berdoa ,mintak pada Allah.. lepastu tu cukup 7w..scan, baby ada siap dengan degupan jantung baby lagi.. Alhamdulillah..syukur tak terhingga.. rajin2 cakap dengan baby yea.. n berdoa banyak2..

Saya 7 weeks baru nmpak kantung sampai dc ckap jngn berharap mungkin mengandung kantung je baby takde tapi berkat sabar saya scan balik 10 weeks dah ade heartbeat...mungkin lmbat sikit kut..sabar ye ..yang penting kita kena sentiasa positive..

Sy ms anak frst, doc tak bagi sy scan ms 8 minggi. Dia ckp nnti klu x nmpk ape2 or dgr ape2, fikir bukan2. Skrg preg 8 minggu, sy pegi ke klinik lain, sama juga doktor x suruh scan. Suruh tggu minggu 10 je...

Awal sagt tu sis... relax jgn down... nnti 11w ke try scan bilk... sy pon x g scan lg sbb ad pglmn ank prtma dh. Exitd sagt nk scan pastu kecewa mcm sis... pkmbgn baby lain2

4y ago

Hehehe... thu xpe... sy mls nk g cek lg.. sethun lpas smpi susek luar rahim la..so tggu je lah dulu

Takpe jgn risau.. insya Allah nnti cuba dtg scan masa 8w ke 10w.. awal2 ni mmg xdgr kadang.. kecik lg kan 😊 semoga urusannya dipermudahkan ye ☺

Assalamualaikum. Saya gugur anak 1st. Dah 11 hari baby masih tak keluar. Dah refer hosp suruh tggu sampai 2mggu. Tapi darah dh takda itu normal ke?

Sy sama mcmni. N doc confirmed missed miscarriage. Puan doa bnyk2 ye. Moga baby sihat. Puan pon jgn stress xelok utk bby.

4y ago

Mula2 scan nampak kantung. Pergi lg 2 mggu nampak da bentuk baby tp xde heartbeat. Klinik swsta refer ke hosp government utk scan bwh sbb die kata kdg2 scan ats xdpt detect jantung. Bile g hosp scan bwh mmg xde da jantung bby

Sabar ya sis...akan ada nnt heartbeat tu. Nnt bila dh scan nmpk klip2 sis akan terharu... seriously😃😃

Saya 13w baru ada heartbeat. Takda apa pun yg nak dirisaukan. Just doa and banyak cakap dgn baby

2y ago

moga Allah permudahkan sis ya , saya masa 1st pregnancy no heartbeat till 13w then sy decide utk doc gugurkan sbb mmg dia dh xde , mmg sedih masa tu , skrg allah hadirkan malaikat kecil yg lain dlm rahim , alhamdulilah 6bln dh , sis jaga diri ok

Sy 8 w baru ada heartbeat. Slow2 ya baby masih berkembang tumbersan dia. Doa semua dipermudahkan je