Normal ke kandungan 7w tak nampak kantung?

Normal ke kandungan 7w tak nampak kantung?.. sebab saya baru je pergi check dekat swasta.. saya tak ade pengalaman.. dan period saya pun jenis tak tetap.. kadang² buat hati jadi risau... Normal ke kaum² ibu dan bakal ibu?... ##firstmom #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Saya pun tadi baru scan. Ikutkan apps kandungan dah 7w 4d tapi tadi scan kantung pun tak nampak lagi. Test upt semua positive. Doctor bagi semangat dia kata mungkin baby kecik lagi and kiraan 7w tu tak tepat.Doctor cakap sebab badan saya gemuk jadi lemak perut tu menghalang cahaya alat scan tu nak scan rahim dan badan saya pun kurang air. Saya risau tp tak apalah. Saya bersangka yang baik baik sahajalah dan percaya dgn rezeki dari Allah. Moga moga next scan nampak kantung and heartbeat baby 😍❤️

2y ago

Allahuakbar. Dah lah runsing and kecewa bila tengok rahim kosong. Down betul bila dengar doctor cakap macamtu 🥺 Tak apa kita sama sama kuat ya 💪🏻❤️ percaya dgn rezeki Allah. Allah maha berkuasa, dia boleh bagi keajaiban sekelip mata saja. jangan stress stress sebab tak elok utk kita and baby. Btw doctor pesan sebelum scan minum air banyak banyak so nanti bila scan senang 👍🏻👍🏻😍😍 saya nak scan 2/3 minggu lagi InshaAllah. Saya doakan urusan awak pun dipermudahkan ya ❤️❤️❤️

Kalau period tak teratur normal je sbb kadang2 waktu subur tak menentu, jadi waktu lekat pun tak tahu bila

2y ago

ok... terima kasih sebb mmbntu..