Kepala bayi

Normal ke Kandungan baru masuk 36 week kepala bayi Masih Di atas? Sb masa check up doctor tak Ada ckp apa-apa?

3 Balas

Rasanya tak normal. Sebab biasanya kalau detect songsang masa 34-35 weeks pun doctor akan schedule untuk buat ECV (pusingkan bayi) pada 36 weeks. Tapi kalau sampai 36weeks doctor tak kata apa, saya tak sure kalau buat ECV lewat okay ke tak sebab baby dah besar sngt susah nak pusingkan. Maybe kena tanya doctor yang scan tu apa dia punya solution?

normal jae..sya pn sama masa 35 36 weeks kepala baby kat atas lagi..msuk 37weeks bru baby pusing kepala kat bwa..klau doktor tak ckp apa² itu kita normal..tunggu smpai 37weeks

2y ago

Alhamdulillah... baby dah masuk laluan...

kalau doktor tak kata apa normal je.