Cirit birit

Nak tanya Normal tak cirit birit trimester 3..dah 6kali ulang alik ke tandas ..bahaya tak untuk kandungan

8 Balas

sy cirit birit hari tu masa raya.. salah makan kot biasa la raya kan mkn mcm2.. pas2 mkn ubat beli dari pharmacy, elok dah perut x memulas, tp x berak la pulak.. last2 ikhtiar mkn buah yg ada serat byk2.. Alhamdulillah dah boleh berak mcm biasa, xde cirit dah.. rasa happy giler. Paling bagus mkn buah ciku, mmg terus elok cirit birit.

kalau dah hujung² kehamilan,nurse cakap cirit birit tanda nak bersalin. apa² pun kena dptkan rawatan dr doktor ya. bahaya jika dehidrasi. banyak minum air 0.

cirit birit berulang atau muntah berulang maybe salah makan/keracunan makanan. jadi klu trimester 3 and risau dkt baby better g hospital.

tu pun salah satu tanda2 hjung2 nak bersalin sis. sbb sis dh 3rd trimester. apa2 masalah,trus pi hospital sis.

takut keracunan makanan tu. bnyk minum air. klu berterusan perlu check dgn dr.

kalau cirit birit setiap 10 minit bahaya terus g hospital, takut dehydrated

Minggu berapa sis. Cirit birit salah satu tanda nak labour, tak lama dah tu.

sama saya pun dah 7 kali ulang alik tandas . saya dah 31 week