kandungan

normal ke kalau frst baby 18/19 weeks xrse tndangan lg ?? ad org ckp , bby frst biasanya 30 mggu ke atas bru rse tendangan bby 🥲

15 Balas

bergantung puan. perut saya jenis tebal, otot tebal DR kata hihi tapi alhamdulillah saya dapat rasa tendangan kecil dia semalam, sebab dia dgr suara babah dia, saya PJJ. kadang kita boleh rasa bubble bubble, kadang tak rasa, normal utk minggu mcmni and utk kandungan first :)

sy skrg da 16w.. kdg2 rasa dia bergerak halus je bila posisi duduk x betul ataupon dia terkepit wktu sy membongkok... sabtu hri tu g scan dr ckp bby aktif sgt . & tulang kaki dia panjang dh lbih perkmbangan dia 10hri .. dia tinggi ikut ayah dia Dr kata ☺️☺️..

Saya 20minggu 3 hari baru rasa, tu pun mcm gerakkan kecik mcm kena korek sikit dr dlm perut. Doc kata tu gerakkan baby… Bila masuk 22-23w baru ketara sikit gerakkan , tu pun tak kuat sangat lagi… Comel je mcm kena ketuk dr dlm perut 😅

Saya 28minggu pun susah nk tanda gerakan baby, scan semua terlebih aktif sampai dr pun geleng kepala nk ambil ukuran dia. Dr kta perut tebal lagi. Klau rasa sikit2 tu boleh ja tick. Adk ipar 20minggu pun kita pgg pun rasa tendangan kuat.

Saya masa baby first 24w baru rasa tu pun haluss jee letup2 macam perut masuk angin. 😄 28w rasa dah start jelas Alhamdulillah. Dapat la start kira gerak baby. Anak ke 2 ni 17w dah rasa macam cuit2 gitu kat perut. Hihi

ikut pada orang sis..saya minggu ke 16 dah rasa dah.. tu pun tendang² manja je.. skrg minggu ke 30 sampai sakit² kita dia tendang,hahaha main bola agaknya..

normal sis , saya dulu anak pertama dah masuk 4bulan ke atas baru rasa itupun halus ja mungkin sebab saya badan jenis berisi payah sikit nak rasa kan

alhamdulillah sy 19w dah rasa. naik 20w lagi sakan. bila lambat makan je mula dia dok sentuh².

lama iya 30 minggu setahu saya paling lambat 25 minggu jak atau 22 wek

aah doc ckp 20 w ke atas bru dpt rse. atas org jgk. sy 19w xdpt rse lg