Haid selepas bersalin

Normal ke kalau dtg haid selepas 2 bulan bersalin?

9 Balas

Sy 2mggu je darah nifas dah habis. Sebulan hbis pantang terus datang period. Tpi tula period seminggu lepas tu berhenti. Tak lama kemudian period lagi. Kiranya sy period 2x sebulan. Btw i’m a mom yg fully breastfeeding anak.

normal sis. kadang ada tu ibu full bf tak period sampai setahun lebih. kalau sy,makan pil perancang sejurus lepas habis pantang 40hari. habis je pil sy terus period. skrg bulan ke 2 consume pil perancang

sy pun dah period. 2 bulan lepas bsalin. tp darah tu kejap ada kejap xda . tambah lg dgn jangkitan aduhai. sy baca mmg normal sbb hormon blm stabil.

Sy ank 2bln lebih dh belum period lg ..anak ke2...dlu ank pertama period ok je..myb sbb anak bf wlaupn x df..sy pom² je tiap4/6 jam...

normal je.. sy seminggu lepas darah nifas stop, terus sambubg darah period pulak.. darah nifas sy sbulan je dh kering

Kenapa ye. Awk rs lambat ke cepat?

fully bf ke sis?

Normal...

Normal je