Haid lepas bersalin

Assalamualaikum ibu²..normal ke lps bersalin haid x dtg?sy bersalin prtghn bulan February lalu.smpai skrng haid x da..tq#bantusharing #firstmom #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #Haid

13 Balas

Ikut bdn juga, ada yg terus haid, ada yg perlukan masa.. Kdg ada yg berbulan2 if bf.. Sy pun bsalin Feb tapi awl bln...Insha'Allah nak tgk bln April nie.. Masa anak 1st & 2nd sy terus period tiap bulan.. Yg ketiga nie jarak lama Sgt, so nak tgk perubahan bdn kali ini mcmna..

normal je ibu.. sy dari ank 1st hingga ke 7 habis nifas tu.. haid xdatang 2 bulan.. jika ibu ada ambil depo dekat kk, tak mustahil haid xdatang.. pd pengelaman sy, ambil depo memang haid xdatang hinggalah sy stop untuk teruskan depo.. lepas 2w haid lancar seperti biasa..

normal bg ibu yg fully breastfeed baby. ada yg tak dtg period smpai anak dia setahun. ada juga smpi anak masok 2tahun baru dtg period. bergantung pada hormon susu dlm bdn awak.

saya period waktu anak 1y5m. Saya fully bf dan cucuk depo. Lepas tukar ke pil, terus period. Lepas 3 bulan, saya try stop pil, period datang macam biasa dah.

Saya cucuk depo dan anak fully bf, 2 bulan lepas beranak baru berhenti darah nifas, anak dah masuk 5 bulan baru datang period tu pun darah sikit2 je

normal je.. klau full bf itu normal.. awak kena tahu.. bila bersalin badan bnyk perubahan hormon

1y ago

ya bby full bf

normal. tambah² full bf baby. saya smpai baby 9 bulan baru period. ada yg smpai 2 tahun

Kalau awak fully bf normal haid tak datang. Kawan saya 2 tahun tak period sbb fully bf

saya pun skrg anak dekat 10 bulan Blum period fully bf

sy pun x haid lgi.. ank da 5 bulan 😄