Assalamualaikum selamat sejahtera.

Normal ke kalau baby minum susu lepastu muntah balik semua susu dia minum tu. Sehari paling sikit 3 kali muntah kan abis semua dia minum tu. Umur baby 2 minggu.. sy bapa bayi. Maaf tanye ea

2 Balas

BF OR FM? Normal klu sikit. Tp muntah ke muak? Klu muntah tu dia byk. As if semua susu tu dia mntah blk. Klu muak dia sikit. Dulu anak sy selalu muak susu. Psl terlebih bg and tak sendawakan dia betul2. Cuba kurang volume susu tiap kali bg. Ada perubahan x. Tp klu botol susu blhlah nk kontrol...

3y ago

owww.. baik² faham.. nanti sy try bagi tau dia.. terima kasih ea

Waalaikumussalam..Baby menyusu badan ke atau bg susu formula?Kalau bg susu formula,takut susu tu tak sesuai dgn baby encik,mungkin alah susu.Sebaiknya bawa baby encik berjumpa doctor. Lagi satu selepas menyusukan baby,ada burp kan baby tak?Baby kena burp kn selepas menyusu.

3y ago

susu badan n susu formula.. keluar habis susu nya. risau pulak. dah buat burb nya. tapi jarang sgt nak dengar dia sendawa.