Baby tak nak menyusu

Normal ke kalau baby 3 bulan tak nak menyusu. Lapar asyik menangis tapi tak nak menyusu, BILA offer Susu, terus toleh arah lain & nangis lapar. Fully bf, botol memang tak nak hisap.

2 Balas

Hi, saya pernah alami nursing strike from baby. Apa yang saya buat, saya banyakkan skink to skin dengan baby. Saya akan offer susu sebelum baby nangis. Masa nak bagi susu, baby saya hanya pakai pampers. Selain itu, elakkan pakai wangian nanti baby confuse bau ibu. Seeloknya masa nak bagi susu tu Puan tak berbaju untuk dapatkan skin to skin contact. Tips ni saya dapat daripada parenting articles. Kalau Puan nak more info boleh sahaja Google 'How to overcome nursing strike'. Harap membantu 🌹

1y ago

Sama-sama. InshaAllah sekejap je tu 🌹

nursing strike rasa nya

1y ago

sama2 awak. awak boleh follow lactation counselor. dorang ada share cara nak handle baby kalau ada nursing strike ni. puan nadmasrom puan ika nabella puan noorfazila puan musliha puan azura dan ramai lg kalau sy nk sebut. hee. byk ilmu sy dpt dr lactation counselor ni.