Tak nak menyusu

Ada tak dalam ni pernah, anak dah masuk 5 bulan fully bf meragam tak nak menyusu ? Dah urut dah cek tkut sakit perut atau luka ke sakit kat mana-ii x de . Tapi 2,3 hari ni betul-ii meragam tak nak menyusu . Susu botol pon tak nak . Anak x de demam . Sejak-ii dh pndai meniarap buat perangai . Mengantuk + lapar bila ajak menyusu tiba-ii reject . Ada solution x ?

4 Balas

Pujuk je & cuba bg..kadang2 ade yg xslesa tu buat dia meragam mcm tu.buka ruqyah halau jin ummu sibyan ni.kita xtahu kan tp try tgk kisah jin ni.dia mmg akn ganggu baby bawah 2thn & ibu mengandung.saya dh pernah alami masa mengandung & masa baby umo 1bln lebih lg.mmg meragam je xthu knp,dh tukar pampers dh bg susu tp masih meragam.amalkn mengaji di rumah 1kali 1muka pun xpe.semoga Allah bantu slesaikan mslh puan ye

Maybe boleh try menyusu ikut jam sis .. anak saya dulu kalau dia ngantuk plus lapar memang dia bebai taknak nyusu padahal tengah lapar .. amik minyak sapu urut urut sikit baby tu .. ada lah tu dia tak selesa kat mana tu .. or maybe dia nak tumbuh gigi

sama la..tp sy prnh jd masa dia umur 3 bln..stress sgt..tp ni dh masuk 5 bulan, algmaullilah dia mau minum even sikit..

anak ada nak tumbuh gigi ke? anak mungkin tengah nursing strike.