Placenta low

Normal ke kalau 20 weeks placenta low? Boleh naik balik ke?

2 Balas

It will take some time. Usually Dr akan scan utk confirm placement uri on 26w-28w. Kalau dia detect in these weeks still low-lying placenta, later dia akan suruh datang scan lagi sekali on 32w. By that time baru diorg akan offer further treatment if still low-lying. source: husband dulu Dr o&g

2y ago

thank you atas respon. baru rasa lega. nak tanya, apa punca eh? ke mmg normal nya mcm tu? sebab last week baru travel and jalan tak berapa cantik

Boleh. Saya time 20w uri kt bawah. Td scan 28w uri dh naik atas

2y ago

Sy punya tk tahu stage berapa. Doc tk cakap. InsyaAllah ada harapan lagi tu. Try dulu buat apa yg orang recommend macam sujud lama2, letak hujung kaki atas bantal time baring.