sakit kaki, kejang masa tido

Normal ke kaki sakit, kejang masa tido? Ada sapa2 boleh bagi petua?

20 Balas

Saya mkn pil kalsium 2 kali sehari..minum susu pun 2 kali sehari tapi tetap jugak kena..yg saya perasan selalu kena bila bangun tido kita mengeliat terus tangkap kat betis apa lagi mengelupur lah sakit..skrg ni saya hati2 time bangun tido jgn mengeliat terutamanya bahagian kaki..dah kena sakit tak leh bawak bincang 2,3 hari jgk sakitnya..

Normal sis..kaki krem kejang time bgn tido..sapu urut2 skit..sy ada ikut petua ni klu kaki kanan krem angkt tgn kiri tggi2..cmtu la sebaliknya..klu kaki kiri krem angkt tgn kanan tggi2 huhu..xtaw la sis try la tgk nnt

Sy ambil pil kalsium dan minum susu.. kalau jadi juga kejang tu akan gerak2kan tapak kaki keatas dan kebawah utk kurangkan sakit..amalkan juga berjalan untuk 2-3minit setiap jam...

Kurg kalsium, minum Susu pg n mlm b4 tdo. Time kna tu..klu sakit kaki Kiri angkat ke ats tgn Kanan, klu kaki Kanan angkat lurus tgn kiri ke ats selawat insyaAllah cpt lega

tggkan kaki mase tdo sis.. n klu bleh pki stocking.. klu jd kejang gak, mntk tlg husband tepuk2 kaki tu.. xperlu urut, tepuk2 je.. sy hr tu kene, husband tepukkan 2@3 dh hilang..

Normal sis. Cuba sis amalkan sapu minyak panas kat tempat yg selalu kejang tu dan pakai stokin sebelum tidur. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

Normal.. Awk cuba bnykkn minum air masak, susu dan sapu minyak angin kt kaki.. 😊 sy buat cmtoo.. Alhamdulillah ok.. Dan pakai stokin..

Bila rasa kaki nk cramp cepat2 pacak lutut n tekan kaki kat tilam.. alhamdulillah sy dh 34minggu pnh skali dua saja cramp tu pon sat saja

Simpul biawak tu sis. Punca kurang kalsium . Amik pil kalsium dan selalu minum susu. Sebelum tidur letak minyak panas

Sy 31 week petis sakit ape lagi waktu mlm rasa nk potong je kaki ni hahha sekrng dh alhamdulilah sikit 2 je sakit