Jahitan bersalin

Normal ke jahitan rasa berdenyut2 walaupun lepas seminggu? Bersalin normal

14 Balas

Tak jge..sy pun masuk sminggu...sy pun rasa bnda yg sama hari tu...ingatkan normal.badan pun panas.demam..openya..dah ada cecair kuning...brnana..pegi klinik biasa dktr bagi ubat.. lepas mkn ubat antibiotik..penuh satu pad..nananye...brbau pulak tu...jaga brsih2 pun kena jgak

3y ago

maaf tanya . mcm mana sampai nanah tu ,?

tgk keadaan luka awk, rajin bersihkn bhagian tu. jgn tkot utk cuci. bhgian paling penting utk awk jga n bhgian paling mudah utk kna jgkitan. mcm sy biase semgu dh kurg sakit. x mcm hr 1-3.

Normal lah tu rasa sakit ..kita kan duduk bangun ..ada pergerakan..yg penting jaga kebersihan rajin letak ubat cepat kering cepat lah sembuh😊

3y ago

sekarang hospital tak kasi ubat dah kak. dorang pesan basuh air paip bersih bersih atau air suam je . jgn basuh dgn sebarangan air .

Normal tp kne brsih sllu. Ltk ubt kuning dkt jhitan bru cpt smbuh.. Sy 2mggu dh pkai sluar n bjln cm owg bkn dlm pntng.. Heheh..

HOSPITAL AKAN BAGI UBAT KUNING .. UBAT KUNING TU LETAK PADA LUKA

Slalunya lps 2mggu br la selesa dkt tempat jahit tu puan

4y ago

Masih awl...mmg masih sakit...

Normal.. Kkdg gatal jgak. Tu tanda nak sembuh..

4y ago

Oh yeke Nurse check haritu kata jahitan ok. Tp tiba2 rasa sakit ni. Tu risau

Normal la tu... tanda nk sembuh tu...

Normal tu. Tapi tgk keadaan jugak

2minggu lepas bersalin