kerap buang air kecil

Normal ke ibu mengandung kerap buang air kecil? Tiap tengah malam mesti 2x bangun utk buang air kecil. Rasa pundi kencing tu penuh sampai senak perut.

23 Balas

Normal, masa saya trimester pertama saya kerap sangat kencing malam dalam kira 5-kali juga saya bangun tengah malam nak kencing. Tapi sekarang dah kurang dah, dalam 3-kali saya bangun malam untuk kencing.

Normal. Tapi saya amalkan minum air putih sampai jam 8 malam je. Paling lewat rasa nak terkencing pun sampai jam 11 or 12 malam je. Boleh la tidur lama sampai esok pagi 😊

Normal..sya pun kerap buang air kncing..mlm sblum tdur lepas buang air kncing,sya tak mnum air dah..

4y ago

Normal..sya awl2 pregnt pun kurang mnum air..tapi bila hari tu kencing sya kotor,nurse bgtau suh byk mnum air..sejak tu sya byk mnum air dah..asal lepas buang air kencing,sya mnum air..

normal sis.. nt makin besar perut makin kerap smp rasa nak tidur sblh toilet 😅😅😅

4y ago

Alya : kann yank.. walhal baru g toilet td.. ehh dia rasa lagi nk kencing.. pergi lg.. walhal sikit je tp rse dia cm dh hujung naw hahaha

Normal. Sy pun kerap kencing. Tgh mlm jgn ckp kdg nk dok je dlm blk air.

4y ago

Ahh betul nasib baek

sy pon mcmtu.selalu sgt bangun tgh malam pergi tandas

normal dan mmg tu je la hobi masa mengandung😆

saya smpai nak 10x bngun tak lena nak tido 😂

Normal. mcm nak berkmpung je Kat toilet😂😂

Same sis, asyik dk ulang alik toilet je