Extra letih

Normal ke ibu hamil 5-6 minggu rasa letih yang luarbiasa? Asyik terlelap je. Selera makan naik, lapar je tapi takde morning sickness?

21 Balas

Normal tu.. tp malam2 kena tdo awal jam 9pm/10pm sampai subuh lah.. tp kalau siang tu rasa ngantuk lagi tdo je..sbb tu faktor penting jugak utk tumbesaran bb dlm kandungan.. perlukan rehat yg cukup utk dia membesar..makan ya..takyah diet2..makan jer tp banyakkan sayur hijau,yg tinggi folic acid.. tahniah ye..dah pregnant..happy for you..😘

Normal yunk..mmg ase ngantok jela tiap ms..nnt baby da makin membesar rs ngantok da ley kawal.. alhamdulillah xad morning sickness..rezeki awk..morning sickness bkn sng nk handle..kadang boleh murung..

Normal. Masa sy pregnant sy selalu penat, tertidur tgh hari, nak berjalan pun tak daya. Pernah tertidur bawah meja tempat kerja, atas lantai. Dapat tidur takpe la 😂

Normal sis, ada yg memang takde alahan langsung. Lapar tu mmg normal..sebab badan tgh bekerja keras nak jaga both baby and mommy..so mmg memerlukan lebih nutrisi & lebih tenaga..

5y ago

Yes kemungkinan ada

sama la. .letih tu normal. .asyk nk baring je . lepastu mula nk lelap. .tapii alhmdulillah masih mmpu wt keje rumah lagii. .

tdo tu memang kje awal2 pregnant. 😂 sbb sy pun tdo je kjenye. pantang letak kepala sket,terus ke bulan.

kite 5 minggu jugak yup letih je xde morning sickness jugak huhu

Symptom yg sy alamai skang.. Alahai blom ada lg. Kandungan baru 7w

5y ago

Belum ada ape? Morning sickness ke? 😁

Normal. tlg banyakkn tdo. ms awal2 ni kne rehat btul2 klu x....

Normal itu normal..sya dulu macam tu