nurse td dtg rumah bwk alat nk dengar dengupan jantung baby tapi tk dpt dengar, da hamil 15minggu

normal ke ?#firstmom

8 Balas

Sy haritu masa 17 weeks, misi tonyoh perut sy guna doopler ni sbb perut tebal. Tak dengar jugak. Sy risau sy p scan swasta petang tu jgk. Elok ja baby bergoyang. Dr swasta tu ckp selalunya 20 weeks ke atas bru dengar.

bkn la normal tp memg slalu nye susah nk check gne droppler.. klu kt kk, atas 20 mggu bru gne.. tu pun kdg susah nk dgr.. klu awak was2, bley peg swasta utk scan..

tak semua pandai guna doppler ni. sebab kita nak kena cari betul2 position jantung baby. baru boleh dengar bunyi. kalau risau boleh pergi scan dkt private clinic.

5mo ago

ini sya sokong.. sbb swasta punya bole dgr wlpun bru 10 w

Kdg2 doppler tu mmg susa nk detect.. kena org yg pndi cari.. sy dlu pun ditolak2 perut smpi dgr.. kalau mommy risau, blh pergi klinik swasta check..

awl sgt 15w tu klo misi kat tmpat sy bgtau ..masa 22w bru dgr klo pakai tu..tu pn xbpe kuat bunyi...

sy mse 20 weeks br dgr dengutan jantung baby dgn jelas , mse 15 weeks tu mcm lari² .. tk jelas .

15minggu kecik lagi. Doppler tak secanggih scan machine. Pergi private je utk kepastian sis

Nurse bwk doppler je tu. Susah nk detect. Klu scan ultrasound bru jelas