Mandi nifas

Assalamualaikum. Saya nak tanya. Macam mana ye nak mandi wajib nifas? Saya confuse. Hari yang ke 47 haritu saya dah habis darah nifas. Dan saya mandi wajib dan sempat solat 1 hari. And then hari yg ke 49 darah datang balik. Saya kena mandi wajib balik ke?boleh ke niat 2kali? Soalan saya ni pun rasa confuse. Dah google tapi saya tak faham #SeriusTanya #firstmom

5 Balas

waalaykumussalam. ya kena. tak perlu niat mandi wajib spesifik suci dari nifas pun, cukup takat mandi wajib je. sama macam mandi wajib suci dari haid. tak ada masalah nak mandi berapa kali.

niat mandi wajib biasa mcm lepas period, hari tu saya dengar tempoh max nifas 60hari so sis dalam tempoh darah nifas lg kalau masih keluar darah

kalau dh bersih nanti,mummy mandi wajib je mcm biasa..niat je mengangkat hadas besar..atau sahaja aku mandi wajib kerana Allah...

kira tak stop lg nifas. mandi wajib balik mcm mandi gari 47 tu

kene mandi wajib balik