Sakit bahagian hulu hati

Normal ke bila kita tido bhgian tengah2 (ulu hati) rasa mencucuk2?siapa pernah alami..dn cara nk atasi#seriusnanya #ingintahu

7 Balas

β„Žπ‘–β„Žπ‘–β„Žπ‘–..π‘šπ‘π‘š π‘ π‘Žπ‘¦π‘Ž π‘ π‘π‘™π‘’π‘š 𝑛𝑖 , π‘Ÿπ‘Žπ‘ π‘Ž π‘šπ‘π‘š 𝑛𝑖 π‘—π‘’π‘”π‘Ž π‘ π‘šπ‘π‘– π‘ π‘Žπ‘¦π‘Ž 𝑗𝑑 π‘šπ‘’π‘›π‘‘π‘Žβ„Ž π‘π‘’π‘Ÿπ‘˜π‘Žπ‘™π‘– π‘‘π‘‘π‘’π‘Ÿ π‘›π‘”π‘–π‘Ÿπ‘–π‘›π‘” π‘˜π‘’ π‘‘π‘‘π‘’π‘Ÿ π‘šπ‘’π‘›π‘–π‘Žπ‘Ÿπ‘Žπ‘ π‘˜π‘’ π‘‘π‘‘π‘Žπ‘ π‘Ÿπ‘Žπ‘ π‘Ž π‘ π‘Žπ‘˜π‘–π‘‘ π‘›π‘¦π‘Ž..𝑑𝑝 π‘ π‘Žπ‘¦π‘Ž π‘šπ‘›π‘’π‘š π‘Žπ‘–π‘Ÿ π‘ π‘’π‘Žπ‘š π‘™π‘Žπ‘€π‘Žπ‘› π‘˜π‘› 𝑑𝑔𝑛 π‘˜π‘’π‘Ÿπ‘šπ‘Ž 3𝑏𝑖𝑗𝑖 ..π‘ π‘π‘™π‘’π‘š π‘šπ‘Žπ‘˜π‘Žπ‘› π‘˜π‘’π‘Ÿπ‘šπ‘Ž 𝑑𝑒 π‘ π‘Žπ‘¦π‘Ž π‘ π‘’π‘™π‘Žπ‘€π‘Žπ‘‘ π‘‘π‘Žπ‘› π‘π‘Žπ‘π‘Ž π‘›π‘–π‘Žπ‘‘ π‘Žπ‘”π‘Žπ‘Ÿ 𝑑𝑝𝑑 π‘™π‘’π‘”π‘Ž π‘˜π‘› π‘ π‘–π‘˜π‘–π‘‘ π‘ π‘Žπ‘˜π‘–π‘‘ π‘›π‘¦π‘Ž.

Mcm sy sblm ni. lepas mkn sy akn duduk or jalanΒ² sikit dlm 1 jam baru baring. klau x mmg akn jd mcm tu. klau baring terus akn rasa pedih kt ulu hati + sesak nafas + rasa nak muntah.

sis ada GERD tu. tinggikan sikit bantal. jangan tdo serta merta lepas makan, bagi masa untuk makanan tu turun. nanti check up bagitahu doktor kalau dia boleh bantu

Sama saya sis. Setakat ni saya xmakan ubat. Tarik nafas and hembus saja. Dia lalu kejap2 je pedih. Kalau sis x tahan boleh beli ubad.

Kurangkan makan pedas/fast food. Makan buah, minum air suam, tinggikan bantal. Minta suami urut utk kuar angin. Ni pengalaman sy hehe

Tinggikan bantal time tidur. Cara saya kurangkan pedih ulu hati mkn pisang & mnm air suam.... mmg berkesan

Tidur menelentang ke tu?

8mo ago

tak,tido mengiring kiri or kanan