berat naik

Normal ke berat badan naik mndadak dlm msa sebulan 4kg ibu mngdung? Doc nak dlm sbulan naik 1.5kg je tp berat saya naik 4kg dlm mse sbln..lpas tu doc bagi tarikh untuk sya dtg cek tekanan darah sminggu skali dlm masa sbuln..dh ckup sbuln..kputus tekanan darah sya okey nxde msalah ape2 .lps tu doc sruh sya mnum air gula..dah 2mnggu tpi kputusn xkluar lg..dan skrg nie berat naik mndadak pulk...doc bagi tarikh untuk sya dtg klinik 2kali sbulan untuk cek tkanan drah pulk.. Ibu2 smua ade ke yg prnah naik berat badan lebih drpda hak yg doc bgi? Sya first mngdung jd bnyk xtau..

1 Balas

Agak bahaya jugak kenaikan berat mendadak ni sbb takut risiko baby besar or kencing manis. Kene control sikit la pemakanan