?

39 minggu nanti doc sruh sya mnum air gula... Tu pn kalau smpat la klau blum brsalin,sbb skrang dh 37mnggu. Kalau sya tersangkut,doc akn buat pa ya? Mnum sbb berat naik 2kg dlm msa smnggu?

2 Balas

Selalunya klu gula sangkut GDM nnti kena bersalin awl 38w ++ cmtu. Nnti doc akn ajr cara utk kwl pemakanan, then kena amek injection insulin if tggi sgt GDM nya. Inject insulin tu kena cucuk sndr 1/2 hours sblm mkn, 3x sehari.

5y ago

O. Xpsti plak kes sis ni. Sbb biras sy ada GDM, 2x preggy de GDM, 2² bersalin 38w++ sbb doc tkt bby beso if tggu pai 40w.

Apa2 pun kena pantang manisan ya.. Risau anak kena kencing manis 😥😥😥byk mnum air kosong..

5y ago

Alaaaaaahai. Ye ke sis,ok la tq sbb sudi jwb ..tq sgt2