Berat badan mommy

Normal ke berat badan naik mendadak sampai 4kg? Baru lepas fasa mual loya muntah. Jadi skg dah ada selera makan. Kerap lapar. Betul ke kalau naik banyak confirm ada gdm? Saya dah minum air gula. Tapi kk belum inform result.

2 Balas

Baru2 ni berat badan sy naik mendadak 😅 sy mkn sbb terlalu lapar. dari bulan sebelum ni, 70.3kg, naik 75kg. so doc suruh jaga makan ikut suku suku separuh. dan check bp selang sehari. sebab kenapa mereka risau? risau sbb ada risiko ibu dpt gdm atau darah tinggi. Next week, kebetulan sy minum air gula. harap2 tidak apa2 la 😅

2y ago

tula kan. demi kebaikan baby jgk. mcm2 risiko skg. saya jadi takut makan. makan semua sikit2 je. harapnya tak sangkut gdm laa. aaminnn.

Sy berat naik mendadak mcm awk. Dr suruh nurse observe je dulu. X semestinya ada gdm awk. Sy x sangkut gdm pun cuma sy terlalu kerap Dan byk makan sbb kalau x makan sy jd loya, perut masuk angin. Skrg 2 minggu sekali kena g klinik utk observe berat badan.

2y ago

owh, kena observe jugak ye. saya paling nak elak review kk 2 minggu sekali tu. huhuhu. skg saya macam takut nak makan. makan sikit2 je. saya pun macam awak. tak makan jadi loya angin. tq ye share.