2 bulan lebih slepas bersalin

nak tny knpa ya smnjak lps bersalin ni sy sering sembelit susah nak berak dan najis keras sblum ni x prna trjdi tp lepas bersalin da mcmtu tpi syukur masa bru bersalin senang juga membuang cuma tula lps msuk brp bulan dah start mcm tu pdhl pmknan smua ok, and klu berak bekas luka masih sakit ke? akan luka balik x wlupn dah cantum ?sbb najis keras. sbb msa mncuci bekas jahitan tu mcm ada rasa pedih sedikit😅 #firsttiimemom

10 Balas

Sama lah kita kerap betul sembelit. Now sama sama lah kita minum detox 😂 saya masa luka belum baik dah sembelit ngeri betul nasib lah tak terkoyak balik ke apa sbb saya natural tear mmg dekat2 dngn anus 😅

1y ago

haah tula psl sis ahhahaha

Saya pun camni, sampai trpaksa pakai ubat cucuk buntut tu. mungkin sbb sy bf air kne lebihkan lagi. Skrg bnyk amalkan air suam.. alhamdullillah hari2 membuang & kurang sakit. Kena rajin minum air suam banyak

untuk bg hilang sembelit blh ambil sleemo coffee... sbb sleemo coffee. dia. blh mlawaskn pembuangan tau... dn jugak bgus untk. dlaman ibu... bkn tu jer susu ibu mkin meriah tau... blh follow fb CIK NANA

Sissss pergi farmasi beli fiber.. atau tanya je org farmasi tu..saya lepas gugur haritu pun jadi sembelit terokkk.. alhamdulillah lepas bancuh air fiber tu okay terus😅😅

Saya pon sama sis, sampai anak 4 bulan still sembelit. Banyakkan makan original yogurt dan minum fresh milk. Air mmg kena sehari 1.5l kalau terskip yg ni mmg seksa sgt nk berak.

1y ago

ok sis thnks info

Makan buah yang melawaskan. Pemakanan kena seimbang. Kalau semua okay, masih berlanjutan terjadi jumpa doc.

Setahu sy lah dah cantum takkan bukak balik jahitan tu..

1y ago

yes, i mean luka sbb pksa mmbuang klu jhitan mmg da cantumlah kan cuma masih sakit . so tkut luka je bkn tkut tebuka balik

Saya makan nona roguy tu sis, elok ja membuang.

1y ago

sama. ank pertama pngalaman sembelit smpai pitam dlm toilet. ank seterusnya mmg ambik nona roguy. bahagia hidup 🤣🤣

Beli lactulose awak

bykkan minum air suam

1y ago

tq sis