BCG bby mcm menanah

Normal ke BCG bby saya jd cmni? Masa awal2 mcm merah kna ggit nyamuk je. Harini sy prasan mcm nak menanah cmtu. Bby dah genap sbulan harini. #pleasehelp #advicepls #bantusharing #ingintahu #BCG

BCG bby mcm menanah
15 Balas

assalamualaikum puan...n hai... tak salah sy ms 3 tahun lepas sy ada share ttg bcg ni... disini sy sharekn link nya..hrp dpt mmbntu puan..dkt sana ada sy share note sy dpt dari misi masa anak warded nicu sbb lahir pramatang..hrp dpt mmbntu puan dan mommy yg lain ttg ini..mg dpmudahkan segala urusan puan..aamiin https://community.theasianparent.com/q/saya-nak-tanya-mmg-normal-ke-lepas-cucuk-bcg-sebulan-jadi-mcm-ni/1493391?d=android&ct=q&share=true

normal je tu..saya ank sulung dulu MCM tu jugk meraung sakit ank..mnghidap.mak mntua ckp biar kn jngn sapu apa² jngn usik apa² nnti² akan kecut sendri..biasa tu sbb cucuk memng akan jadi mcm tu..

normal puan , memang akan bernanah .. jangan sentuh dan jangan cucuk biar je dia pecah dengan sendiri bukan ke misi2 akan pesan ke nanti ? selalunya misi akan bagitau kan dalam wad ..

Itu proses normal sblm menjadi parut bcg.. jgn sapu minyak/ubat dan jgn picit ya.. suntikan bcg tu menjadi elok sbb tu jd mcm ni

Sgt normal. Kalau dia bernanah tu means bcg tu menjadi la. Thats how it react. So don't panic and jgn usik2 bcg tu.

sis try tgk dalam buku merah anak, ada 1 keping kertas yg pihak hspital kepilkan ttg pnjagaan tempat suntikan bcg

Normal n lagi bagus tu tandanya bcg tu menjadi, sbb kalau takde tanda gini anak kena cucuk kali kedua pulak

normal sis. jgn picit. klw die pecah sendri, biar takpe. brsih kan je dgn kain basah lap2

normal..jgn picit atau pchkn...dia akn kering n trcbut dgn sndri

Normal tu, nt dia akan pecah sendiri. Jangan di picit atau sapu ubat