Puting tetek gatal

Normal ke baru pregnant 10week tapi puting gatal sangat 😩 merenyamm jee

1 Balas

Sis, sy xtau la apa punca gatal kt puting tu tp mama pesan dlu, kna rajin bersihkan puting ms kta mengandung. N sis, diawal2 kehamilan ni la.. jgn lupa pkai lotion kt perut, puting n breast, pinggang belakang n peha (dpn n blkg)..pkai every day pas mandi..nnt InsyaAllah xgatal2 bila kulit kita meregang ms perut mula membesar..sy pkai cream jenama ROSKEN wadna biru (Dey to Extra Dry). Smpai harini, sy xde rs gatal lgsg kt tmpt2 yg biasanya akn gatal. N alhamdullillahhh sy xde stretch marks til now. Sy ingatkan sis sbb masih belum terlambat🤗🤗🤗 good luck sis!