baby 6 bulan start makan ,fully bf, normal ke xberak 2-3 hari?

normal ke baby start makan 6 bln , berak 2 3 hari bru berak? baby fully bf and makam evoo+nsi+ brokoli, kadang makan puree mcm biasa

3 Balas

normal just make sure anak boleh kentut dan perut tak keras. kalau boleh elakkan dulu makanan yg berpontensi untuk sembelit cntoh kentang,carrot,brokoli,labu. sebab ni semua carbo. Boleh bagi snacking buah mcm buah naga,oren navel ,tembikai untuk lawas.

3y ago

okay sis, terima kasih sgt menbantu info ni☺️

normal. Nnt tgk tekstur najis ank. Kalau x keras means x de mslh. Perut dia take time nk proses solid food.

Normal, ada kentut dan perut tak keras klu tak berak lps mkn