Pandang atas

Normal ke baby selalu pandang atas. Ape perlu buat. Umur sebulan

8 Balas

Normal je, umur sebulan tk brp nampak jelas lg. ckp dkt sikit dgn dia bg dia tau bunyi dtg dari mana 😆 saya dulu mula2 seram jgk, nk tdo kn anak sedara masih newborn dlm sebulan dua mcmtu umur dia. Sambil dukung zikir2, bilik gelap sbb nk bg suasana tdo, sekali zikir2 dia boleh pandang ke arah blkg saya sambil senyum. Saya tgk mata dia, jd saya tau dia x pandang muka saya, mata dia kearah blkg saya. Time tu muda lg, terus cuak bwk keluar dia x jd tdo kn. Bg kt mak saya terus 🤣🤣

kalau orang tua dulu setiap kali bayi pandang atas mereka akan selawat keatas nabi dan tutup mata baby.buat ganjil 3 atau 7...kalau ikut moden normal...tapi kalau ikut orang dulu-dulu baby ni hijab terbuka....

Normal tapi kena usap kening anak. Baca selawat selalu panggil nama dia selalu nya okay je. Anak akan pandang atas selalunya sebab kalau ada orang duduk area kepala anak (bila baring)

selalu sapu mata dia ke bwh,sbb nnti klo biar lama2 bole jd juling.x pasti la btol ke x.tp x slah pon sapu2 sambil selawat biar dia pndang ke bwh like normal kn

Jgn selalu dia pandang atas, usap kening baby utk buat mata dia pandang kedepan

raup muka dia dari ubun2 ke hidung setiap kali dia pandang atas.

normal..dia nmpk bayang2 je dgn hitam putih..

normal je.. nt hilang sndri..raup2 muka dia