ibu risau

Normal ke baby 7bln xblh meniarap lg.. Tp klau kita ltak dia tiarap dia blh angkt kpla.... N baby lbh suka dudu drpd meniarap....

1 Balas

Biasakan.. Bila tukar baju baby atau pkaikan bju baby pusingkan dia kekiri atau kanan. Lama2 dia akn sndri pndai pusingkan badan dia sndri.. anak sya pusing utk cuba tiarap masa dia msuk 3bulan.. biasakn bg dia tummy time pusingkan dia jgn angkt dan letak. Okay? Tummy time sekejap2 shja. 1minit cukup. Lepas mandi.. Lepas bgun dri tdur petang.. bg brg mainan yg dia suka kat kiri atau knan dia..