5 bulan 25 hari, suka melilau

Normal ke baby 5 bulan 25 hari banyak melilau. Kalau panggil nama dia, dia respon je kadang. Kadang tu dia senyum or gelak je tapi taka pandang pun kita. Dah angkat sampai nak paksa dia tengok muka kita pun, dia alih mata pandang tempat lain sambil gelak². Saya risau 😭

3 Balas

Cuba sis pegang 1 mainan atau benda main dengan baby… Tengok dia fokus tak… Kalau tak fokus takpa… Sis buat ja banyak kali sampai baby fokus… pegang ja apa2 benda yang boleh menarik minat baby… ajar baby untuk fokus..

3mo ago

okay, slow² saya try

kalau buat bby baring lepas tu ajk berbual tak pandang juga ka sis?

3mo ago

Kadang-kadang tu nampak macam sengaja tak nak pandang, sebab bila kejar mata dia, dia alih pandangan, lepas tu gelak sorang². baby dah masuk 6 bulan 10 hari

Saya nasihatkan pergi je jumpa Dr tanya pendapat

3mo ago

okay ty