BABY 5BULAN SUKA SENYUM SORANG2

Normal tak baby dah 5bulan suka senyum/gelak sorang2? sometime dia tak sembang dengan kita pun tapi dia tengok kiri kanan atas then ttbe tersengih sorang2 , kita pula jadi risau kadang rasa seram pun ada . Adakah itu normal? #ingintahu

12 Balas

Anak sy dah 2 tahun lebih. Pernah 1 kali tu pergi rumah nenek, die tgh jalan2 main dalm rumah, lpastu stop, dpn die tingkap, die siap ckp n lambai, BYE2👋 Aduh... Sy agak die nmpk lah. Tp okay sahaja sbb die x nangis. Lpastu ada 1 kali kt rumah, tgh2 main dlm bilik nk tido nie, tggl sy dan anak berdua je, benda sama, die lambai n ckp BYE2👋 sambil tgk atas.. Hahaha seram tp sy okay sahaja. Good spirit in the house.

normal sis 🤭 mata dia dah makin clear tu. bayangkan selama ni duk dalam rahim dunia gelap je, 3 bulan pertama pun mata kabur2 je. masuk bulan keempat mata dah makin cerah memang excited lah dia dengan semua benda keliling 😆

5mo ago

kain goyang2 je pn dia senyum knn

normal tu sis. baby saya yg latest pun mcmtu dulu. KLU ikut doc,tu tanda baby alami perkembangan sosial yg baik.. sekarang baby saya dah nak masuk 2 bulan umurnya. pandai bergaul dan blh sesuaikan diri dgn org ramai

hahahaa comelll 🤣 kalau saya takde pun rasa pelik. bagus lah baby sengih2 dari nangis je manjang. Tak sabar pulak nak tunggu si kecik ni keluar.

5mo ago

nti dah keluar kata masuk la balik 🤣😂 rehat tido puas2 tau sementara mampu

kenapa nak seram? kalau 5 bulan dia bercakap tu yela terkejut. senyum tu normal je lah. sikit2 nak seram org kita ni. pelik2

5mo ago

mmg la norml sis.. tp x dinafikn jg bab seram tu.. yela mata baby kn org kata x brhijab.. mgkn dia npk benda2 yg kita x leh npk tulh dia snyum2🤣. overthinking seorg pnakut mcm ni la🤣

normal.. baby da nmpk clear sikit bbanding newborn dlu.. tp x dnafikn la bab seram tu 🤣

5mo ago

hahahha..kan..kadang² seram bila senyum siap mengekek ketawa pandang satu sudut tu ..ahh sudah lah anak aku nampak apa 😅

Tak pelik sis. Tu baby milestone. Mata baby baru nak belajar focus. Jangan fikir bukan2

👻 tgh cikucak dgn dia 🤣😂 biasa je tu, jgn fikir seram2 pun awak

5mo ago

Ha? 😅

Excited nampak kipas berpusing kot tu huhu

normal sis..anak Sy Pon mcm tu 🤣