Baby minum susu FM mcm x kenyang

Assalamualaikum Mummy2 mintak tunjuk ajar, Baby 1 bulan 15 hari saya bagi susu fm 2oz 2jam sekali tapi tiap 1jam setengah baby dah start menangis nak minum susu jdi saya perlu tambah lagi kuantiti susu le dari 2oz ke 3oz atau baby akn overfeed

1 Balas

wasalam. myusui baby ikut permintaan. lebih kurang 8-12 kali dalam tempoh 24 jam. umur sebulan lebih biasa baby minum susu 3oz.

8mo ago

depends. nak better 3jam untuk avoid baby muntah. tapi usually 2jam pun dah ok and standard baby menyusu. awak bancuh je 3oz, baby akan menyusu ikut demand & kemampuan dia. once dia dah kenyang or taknak, dia akan stop sendiri. macam baby saya pun saya buat macamni.