32 weeks normal ke baby kurang gerak atau dia sedang tidur? kena tekan2 perut baru bergerak sikit2?

normal ke atau kenapa yee?

3 Balas

Saya skrg dah 34 minggu 3 hari rasa kdang mcm tu jgk, baby kurang gerak dari biasa. Sbb skrg baby dah ada masa tidur sndiri. Lagipon baby dah besar sngt ruang dalam perut pon dah padat. Tapi saya selalu kejutkan dia ketuk2 perut mcm tu baru dia gerak. Kdang2 dia banyak mengeliat. Lepastu dia smbung tdur balik. 🥰Hihi pantau je pergerakan anak ckup 10 gerakan tu alhamdulillah🤲🏻

2y ago

Haah btui risau tu tetap ada kan, hihi moga anak kita baik2 saja dalam kandungan inshaAllah amin🤲🏻❤️

kena kira sis ckup tak gerakan nya dari 9 pg 9 mlm skurgnya 10 grakn . misi pesan kat sya klau tgh hari sah ckup 10 grkn ok tnda kt buku tp ptg hingga mlm tu kna rsa jgk ad tk grkkn . klau tk ada kna g hos

Sepatutnya gerak mcm biasa. Klu pagi biasanya kita bgerak buat kerja, bby pn ikut penat. Jd dlm sejam, allocate 10-15 minit rehat & kejut bby.