Rambut gugur

Normal ke anak dah umur 3 bulan lebih, rambut banyak sangat gugur. ?

8 Balas

Biasa. Anak sy dah 18m rambut masih gugur sampai skrg. Tiap kali cuci rambut mmg melambak kat tangan bila kita carik. Kawan sy anak dah besar masuk darjah satu dah rambut masih gugur banyak. Sampai beli supplement nk lebatkan rambut. Ini mmg side effect beranak dar experience ramai ibu2 yg oernah beranak.

ha’ah normal. sy pn merata2 rmbut. pagi ptg sapu hari2 pun rmbut byk sgt. lagi2 kat tilam 🥲. tp lately rmbut kurg ggur dah, sy pn x sedar msa ank sy brp bln. dlm 5bln lbh 6bln cm tu, slowly dh makin ok. skg dh otw 8bln mmg xda rmbut ggur lg. sy pkai shampoo Palm Olive yg wrna hijau.

Haritu sy tgk tiktok ada doc ckp mmg sgt normal. Sbb effect badan stress semasa proses kelahiran haritu. Tp effect dia dtg lambat sbb tu anak dah 3@4 bulan baru nampak effect dia. So no worries, normal je

Normal ….. awak suruh hubby beli Coconut hair oil warna biru dekat kedai2 india … mmg elok … lepastu tiap mlm pakai minyak zam2 tgok dlm sebulan rambut lebat hitam

Sy pun banyak gila gugur !! Sampai nak nangis tgk rambut merata tempat 😭 lagi2 ammansa mandi tgh shampoo rambut memang penuh lekat kat tgn 😭

anak saya 7 bulan dah masih gugur lagi bila mandi dan sikat banyak rambut gugur dah rasa botak belah kanan,kiri dengan depan

Samaaaaaa😭😭 terus beli vacum baru. Xlarat nk sapu rambut. Banyak sangatt😢

Yup. Perubahan hormon