Meniarap 3 bulan

Normal ke anak 3bulan 17hari tk meniarap lagi . Tanda2 nk meniarap pun tkde lagi. Anak nk angkat kepala terus nk duduk😅tapi meniarap tk mau, buat tummy time bnyak kali dh tapi asik nangis je

6 Balas

Normal kot, anak saya pun begini masa dia 3 bulan saya bagi dia tummy time tapi dia nangis xnak angkat kepala sedangkan kepala dia dah kuat sgt untuk tegakkan bila saya dukung dia dan saya buat tummy time di atas dada saya. Tp bila sy tiarapkan dia, dia xnak dan asyik nangis mgkn sbb dia x selesa mcm tu. So masuk 4bulan saya bagi lagi dia tummy time, skg 4bln lebih baru dia pandai nak angkat kepala dan tengok objek kiri kanan masa meniarap tu. dia dah x nangis dah. Kena kerapkan buat tummy time biar sekejap2 tp kerap buat lama kelamaan baby akan biasa dan x nangis lg.