Kedudukan baby

Normal ke 27w baby sonsang? Tadi g kk scan dic ckp kepala kat atas. Nanti dia pusing ke bawah tak 😥

11 Balas

nanti bby pusing sis..ada ruang lagi dan masih jauh dari due kan..yg risau kalau dah dekat due. saya 22w scan pun doctor cakap uri masih kat bawah. tapi docter bagi tau tak perlu risau, masih awal lagi. nanti uri tu boleh naik.. doctor scan memang dia akan bagi tau keadaan bby pada kita. tapi kalau kita rasa muskil/risau boleh terus tanya doctor untuk kepastian..jangan pendam je ape yg docter cakap tu..nanti doctor akan terangkan..huhuhu..

ank first sy umo dlm kndungan 7 bulan songsang jd pihak kk klinik hanta sy ke hsptl kk jd diorg bg sy jumpa 1 dctr pakar dia yg tlg pusingkn ada bbrpa kemungkinan time tu sama ada sy akan terberanak awl atau kalau berjaya kepala ank tu akan ada di bhgian bawah. dctr tu berjaya buat tp ya Rabb sakit nk mati time dia pusingkn mcm dctr tu tebar roti dkt perut kita.mengigil kepala lutut hope ank no 2 yg tgh sy kandung ni jgn la jd mcm tu lagi

sis jangan risau..sye pon tngh preggy skrg g kk scan swktu 28 weeks baby sye songsang jugak kepale ke atas..lpastu repeat scan 31 weeks baby dh pusing ke bwah n kepalenye dh kebwah..kpla baby dh ke bwah nk bngun ,ngiring smua serba serbi x kna sbb rasa nyilu sngt2 😂

2y ago

sama2 sis😁no problem

Akan pusing nti. Kalau 37w still tak pusing, kena rujuk doc so doc akan decide what's the best for both of you.

sy mse scan 36minggu baru ngam die turun kpala ke bwh.klau x sblum2 mmg breech..Alhamdulillah dh trun lega rse

Nnt dia pusing lg sbb dia masih ada ruang. Baby sy pun melintang lagi tp no worries doc kata ada masa lagi dia pusing

2y ago

Semalam doc tak ckp pun. Dia bg org lagi risau. Saya tanya dia pusing x nt, doc ckp depend pada baby. Balik kk hati pun dah xsenang

awal lg. baby sentiasa berpusing2 selagi belom hampir masa dia nak keluar

2y ago

Alhamdulillah harap2 dia bertukar posisi nt. Tq respon sis

inshaallah, dia akan pusing semula. Sis boleh cuba untuk sujud lama

Sy scan 28w pun kepala masih dkt atas. Msih ada msa utk dia pusing

awal lg..insyaAllah pusing..