Baby sonsang

Hi Mom ..Kat sini Ade Tak yang berpengalaman baby sonsang 36 week tapi baby pusing semasa 37 week above..kalu refer pakar untuk pusing kepala baby sakit Tak? #firstbaby

7 Balas

Ank ke2 sy sonsang.. memandangkan sy dah ada pengalaman melahirkan ank pertama yg terpaksa doktor operate kerana rupanya dah terbelit tali pusat 3 lilitan kata doktor. alhamdulilah selamat lahir sudah 10 tahun pun sekarang. Jadi bila ank ke2 pula sonsang saya dan suami tekad untuk membiarkan sahaja kedudukannya.. mungkin bby selesa dlm kedudukan begitu.. x berani utk usaha pusingkn bby sbb kita x tau keadaan sebenar di dalam rahim tu..bg sy dn suami operate pun operate la asalkan bby dilahirkan dlm keadaan selamat tanpa sebarang risiko yg membimbangkan..alhamdulilah ank sudah pun berusia 6 thn.. tahun ini alhamdulillah sy sedang hamil ank ke3.. semoga saya dan bby selamat sehingga bersalin. InsyaAllah.

4y ago

baru teringat sebenarnya ank ke2 bkn sonsang tp kedudukan melintang.. org kata kalau melintang lebih mudah untuk dibetulkan kedudukannya.. tp kami ttp tidak mahu mengubah kedudukannya.. doktor pun xde bg suggestion tuk betulkan kedudukan.. doktor bg tarikh utk operate jer masa tu.. baik bagi doktor baik la bg kami.. 😍

bini sy anak pertama kuar kaki dulu. doc tanya nk breech atau normal sebab kedudukan baby songsang lurus. Alhamdulillah doc pompuan tu kata klau kedudukan camni insyaAllah boleh normal tp kena cepat, takut baby lemas. Alhmdulillah skrg dah darjah 1.

Saya dulu ada pengalaman baby breech masa scan di KKia masa 36w. Scan 36w6d di hospital baby kepala dibawah semula☺ Kalau tidak 37w tu doctor nak pusingkan baby😌 Ramai yg kata pusingkan baby tu sakit. Allahualam laa sis.

anak ke2 normal yg ke3 ni dah dkt 7 bulan x nak pusing2.. haishh risau gak walaupun wife dh ada pengalaman deliver anak pertama songsang tanpa breech..😅😅

hi momi, saya baru buat ecv kemarin semasa kandungan 37week. sakit sikit momi tapi still boleh kawal rasa sakit tu☺️❤️

hye mommy. .mommy bole cba pjuk2 baby dlu . .slalu ckp dgn bby . .mne tau baby akn pusing slow2. .

sy pusing bby msa 7bln..emm skit jgk tp boleh bincg lg