Minta pendapat #firstbaby

Normal ke 23w baby belum bgerak ... ??

14 Balas

Biasanya kalau first pregnant memang agak lambat sikitt. Ataupun sebenarnya dah ada rasa macam jentik2 cuit2 sikit tapi mungkin sis tak sedar 😉 awal2 dia macam sikit sangat rasa ala2 cuit2 jee gitu. Rasa macam angin pun ye juga. Tapi tu la sebenarnya baby gerak. Hehe.

saya 25w bru rsa gerak tp kecik je rsa mcm semut²😅 tp tu pun lpas tnya dgn mama mcm mna nk rsa baby gerak first mom so xtau sgt msuk ke 28w ke 30w bru rsa kuat pas tu asyik nk trkencing je sbb dia tendang kt situ🤭

First time pregnant normal rasanya sebab sy first time pregnant jugak. Baby start gerak 26 weeks tapi agak perlahan. Sekarang dah 30 weeks, kita pulak yang tak larat bila baby asyik gerak. Kuat pulak tu 😂

Normal. Baby masih kecik lagi, kdg2 ada dia gerak tapi cuma kita tak rasa sgt sbb kecik lagi. Tunggu 28w baru gerakan kuat

Normal. Kita akan rasa macam “quickening” . But not exactly a significant movement like kicking, jabbing etc

normal la tu if 1st pregnancy or kita jenis berbdn besar. sis tgu je 28weeks nt..masa tu dh rs baby kick

paling lambat dapat rasa pergerakan baby masa 28w kalau tak silap . saya dapat rasa masa 16 - 17w

selalu baby dlm 20 week dh gerak tpi gerakkan baby halus lh sis jangan risau asal Dr ckp bby sihat ja

sabar sis mungkin dinding perut tebal jadi xperasan.

saya 20 minggu dh rse kuat dah