.

Normal ke 10 week perut tak besar lagi ?

48 Balas

Bgantung pada seseorang jg sis.. Tp kalo utk 1st time preggy kalo baru 10w blm bsr lg normal laa sbb kulit kat perut tu blm pnah regang lg kan..so amik masa sikit..tp kalo dh pnah mgandung sblm2nya mungkin daa ada nmpk perut.. Mcm sy sdri utk kndungan yg 1st dlu..nak tgu hri pun org ckp mcm bsr 5 bln..hmmm.. Now preggy anak kdua..dah 5bln ni tp perut pun xbsr mana...bg sy perut bsr ke x..xkisah..yg penting baby dlm perut mbsr mgikut usia kandungan..janji lahir nanti dia sihat2 aja..

5y ago

Hehe..xlama lg tu nmpk laa bump nya.... Biasalaa anak 1st mmg gitu..sy dlu pun gitu 😂 Excited sgt..

Normel jer sis.. tgk perut juga. Kalau jenis perut memg buncit cpt npk. Kalau perut jenis kcl .. mybe 4bulan dan keatas bru npk perut. Sy 2 bulan lebih pun dah ketara sgt..

Normal. Sy pun da masuk 20 weeks perut still tak nampak. Raya boleh pakai kebaya xs smpai ada org cakap sy pakai corset padahal tak pun 😂

Normal sis .. sy dh nk masuk 18w perut xnmpk lagi 😆😆 mula2 tu risau tapi bila scan dh dgr heartbeat senang hati dh ... Sabar ye

Normal sis.. sy nak dekat 14 minggu baru start naik perut tu, cuma masih x nampak lagi kalau pakai baju apalagi berlapis2 😄

Normal sis.. 10 minggu terlalu awal.. Jaga kandungan elok2.. Sis boleh banyak dapatkan info tentang kehamilan.. ☺️

Perut akan nampak 4bulan ke atas. Kalau 10mgu tu mmg xkan nampak lg. Masih terlalu kecil. Bru nak membentuk janin.

Anak pertama ke. Sy sampai nak bersalin pon ade yg ingat sy tak mengandung😂 slalu perot tak besar baby boy

5y ago

Aah sis ank prtma , excited punya pasal smpi x sbar tnggu perut besar.. Balik2 tekan perut nak tau keras ke tak 😂

Normal sis. Perut saya start bonjol sikit masa 12w. Skrg ni dah 17w baru nampak perut macam mengandung hehe

Tu laaa...sy pun sama , da 10week perot xnmpk besar lagi , lepastu perot x keras ii pn 😅risau jugak emm