Pregnant 6w2d

Normal kan kiraan sendiri 6w2d tapi klinik kira 5w4d ? Nampak kantung jeh, baby kecik lagi so tak nampak ❤️❤️

Pregnant 6w2d
16 Balas

normal je , saya yang 7w dulu pun nampak kantung je , lagipun kiraan scan tu bukan betul sgt pun dia kira ikut size masa scan tu , biasanya org tk tgk sgt kiraan kat scan tu , org tgk kiraan dari hari first last kita period / dd kita .

relax2 je.ikut scan.. nti chk next week kat private mana2.. nak lebih jelas lgi chk kat hospital private.. sy chk kat klnik private dulu masa 5w mmg xnmpn juga.. 6w sy try g kpj scan.. nmpk janin n heartbeat sekali..😘

normal tu sis.. saya scan masa 9weeks 2days, tapi bila scan jadi 8week 2day.. tapi dah nampak bentuk baby n heartbeat.. next two weeks doktor suruh dtg semula utk konfemkn tarikh bersalin 😁

sma mcm sy sis..first scan 9week nmpk kantung je..seminggu lpas tu scan lagi 8weeks 4days dh nmpk Janin .. alhamdulillah sekarang dh 15weeks...rsa nya normal tu sis..

Normal sbb kita kira dri last period kan tp persenyawaan bkn berlaku trus masa last period. Berlaku lmbt skit. Byk proses. Sbb tu masa scan tu lebih tepat utk tau weeks brp

normal sis.. mcm saya scan awal lansung xnampak apa. pastu repeat scan Ms 10week baru nmpk baby + heartbeat. baby pun dok gerak2.. kalau awal sgt mmg xnmpk lagi.

normal . 5w4d biasanya bby tk nampak lg . repeat scan nnti dh 9-10w masa tu dh nampak bby dgn heartbeat

Mmg kecik wak,waktu sy keguguran ank pertama janin yg jatuh kecik sngt ketulan daging tk terbentuk lgi..

2y ago

Lgi bnyk wak drh tu

Mmg akan lari sikit nnt next check up dan seterus nyer dah okay kiraan mengikut minggu bulan dan saiz

normal je. doctor akan minta repeat scan semula. nak tgok heartbeat dn baby around 8-9weeks